24 Aralık 2011 Cumartesi

Urla Sarapcilik

    Turkiye de sarapcilik sektoru git gide buyuk adimlarla, ciddi yollar almakda. Iste bu guzel ve basarili bir orenkden size bahsetmek istiyorum, Urla Sarapcilik; gerek urun kalitesi gerekse piyasada kisa surede duyulmasi ile cok buyuk dikkat cekmekte. Ilk Urla Sarapcilikla daha onceki yazimda bahsettigim Sensus da, Murat'in sayesiyle tanistim, tadimini yaptigim Tempus 2009, beni uretici firmayi daha ciddi arastirmam konusunda korukledi. Simdi Urla Sarapciligin urunlerine tek tek bakalim tabi lutfen bu yazinin sonunda firmanin web sitesine goz atmayi unutmayin ! Bu arada uretim muduru sevgili Cansu'ya da kucak dolusu sevgiler.
http://www.urlasarapcilik.com.tr




Urla Chardonnay 2010
(Chardonnay)
Yeşil röflelere sahip açık limon sarısı renkli şarabın ön burnu zarif izlenimler bırakıyor. Başta hanımeli ve papatya olmak üzere hakim çiçeksi kokuları tatlı limon aromaları izliyor.Meşe kullanımının oldukça kontrollü olduğu gözlenen şarabın orta yoğunluktaki damağı kremamsı bir kıvama sahip.Olgun elma ve armut aromalarının görüldüğü farklı meyve profili şarabı zengin kılıyor.
8-10°C’de servis edilmelidir.
Ödülleri;
Decanter World Wine Awards 2011 – Gümüş Madalya
Concours Mondial De Bruxelles 2011 – Gümüş Madalya
International Wine Challenge 2011 – Comended


Urla Sauvignon Blanc 2011
(Sauvignon Blanc)
Yeşil tonlar içeren parlak,açık altın sarısı renginde;limon,çimen,yeşil elma aromalarının ön planda olduğu mineralitesi ve asiditesinin ahenk içinde bütünleştiği,orta gövdeli bir şarap.
7-9°C’de servis edilmelidir.

Serendias Roze Sek 2010
(Syrah-Merlot-Boğazkere)
Parlak somon renkli şarap burunda bir rozeden beklenen aroma profilini , taşıdığı ahududu ve yaban çileği aromaları ile yerine getiriyor.Damakta temiz ve oldukça dengeli.Ahududu aromalarının yoğun olarak hissedildiği meyveliliği,alkol ve asit yapısı uyum içinde.
9-11°C’de servis edilmelidir.
Symposium 2011
(Bornova Misketi)
Açık altın sarısı renkte,şeftali,gül,kavun,papatya,beyaz çiçekler,bergamut ve bal gibi tatlı miskete özgü kokular son derece aromatik şekilde burunda hissediliyor.Damakta orta üstü gövdeye sahip.Yeterli, asidite tatlılığı dengeliyor.Bitimdeki tatlılığı ile de uzun,zarif ve keyifli bir şarap.
İzmir’in antik bir çeşidi olan Bornova misketinin yıllar süren klon seleksiyonu çalışmaları Symposium’da hayat buldu.6-8°C’de servis edilmelidir.
Ödülleri;
Şarap Dostları Büyük Altın

Nero d’Avola&Urla Karası 2010
(Nero d’Avola-Urla Karası)
Derin yakut renkli şarap mor röflelere sahip. Olgun ve reçelsi; böğürtlen,vişne,siyah kiraz aromalarını karabiber notları takip ediyor.Orta gövdesindeki yumuşak ve yuvarlak yapı,ataktan bitime kadar denge içinde devam ediyor.Oldukça canlı olan bu şarap,zaman içinde cazibesini daha da arttıracak izlenimini veriyor.
16-18°C’de servis edilmesi önerilir.
Ödülleri;
Decanter World Wine Awards 2011 – Bronz Madalya
Japan Wine Challenge 2011 – Bronz Madalya
 
 
Tempus 2009/2010
2009(Cabernet Sauvignon-Merlot-Boğazkere-Petit Verdot-Cabernet Franc)
Koyu yakut-mor renkli, ön burunda hakim siyah orman meyvelerin ardında aromatik ve katmanlı bir yapıya sahip. Meyvelerin ardından karabiber ve tütün görülüyor. Meşe aromalarının etkisi ile başlayan damağında; dengeli,belirgin ama entegre tanenli,diri ama uyumlu asiditesi ve taze meyveliği ile gösterişli bir şarap.
2010(Merlot-Syrah-Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc-Petit Verdot)
Mor tonlar içeren şarap oldukça koyu yakut renkte. Burnu henüz ilk temasta etkileyici bir siyah meyve profili sergiliyor. Olgun siyah kiraz, böğürtlen ve mürdüm eriğini izleyen kompleks aromalar arasında kahve likörü,pipo tütünü ve baharatlar yer alıyor.Damakta yoğun ve yuvarlak ,entegre damakta meyve ve baharat izleri bırakıyor.Uzun yıllar saklanabilecek,son derece dengeli bir şarap.
16-18°C’de servis edilmelidir.
2009 Ödülleri;
Decanter Word Wine Awards 2011-Bronz Madalya
International Wine Challenge 2011-Bronz Madalya
New York International Wine Competition 2011-Bronz Madalya
2010 Ödülleri;
Decanter World Wine Awards 2011-Gümüş Madalya
Japan Wine Challenge 2011-Comended

Vourla 2009
(Cabernet Sauvignon-Merlot-Syrah-Boğazkere)
Genç görünümlü, oldukça davetkâr mor tonlar içeren bir yakut renkte. Ön burundaki zarif siyah kiraz aromalarını mürdüm eriği, meyan kökü, tatlı baharatlar ve karabiber yoğunluktaki tanenleri ve diri asidi ile dengede. Meşe etkileri belirgin ancak meyveliğini ve kadifemsi dokusunu gölgelemiyor.
16-18°C’de servis edilmesi önerilir.
Ödülleri;
Decanter World Wine Awards 2011-Commended
International Wine Challenge 2011-Commended
Japan Wine Challenge 2011-Commended

Urla Boğazkere 2010
(Boğazkere)
Orta yoğunlukta bordo renkli şarapta mor tonlar görülüyor. Temiz ön burnu cazip bir aromatik yapı sergiliyor. Olgun siyah kiraz, mürdüm eriği ve karadut aromalarını geriden tarçın ve karanfil notları izliyor. Burunda ki zenginlik ve katmanlılık damakta da paralel olarak devam ediyor.Yumuşak ve yuvarlak,dizginlenmiş Boğazkere tanenleri diri asidi ve orta yoğunluktaki gövdesi ile uyumlu.
16-18°C’de servis edilmesi önerilir.
Ödülleri;
Decanter World Wine Awards 2011-Gümüş Madalya
Japan Wine Challenge 2011-Commended


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder