3 Aralık 2011 Cumartesi

Et Sozlugu

  Istanbul da bir steakhouse hareketidir gidiyor. Cilginliga varan bu furya gunden gune buyuyor bir cok kebap salonlari bile isimlerinin yanina steakhouse ektedi. Peki bu restoranlarda yer alan etlerin kelime anlamarini biliyor musunuz? gelin beraberce bakalim.




 
Sigir (Dana) Pirzola

  Kemikli antrikot da denebilir. Hayvanin sirt kismi ve en lezzetli yeri...Yaglar etin isin islemis ve canli kirmizi renkteyse hic dusunmeden alabilirsiniz.


Bonfile

  Bir hayvandan iki bonfile cikiyor. Iyi bonfile irice ve canki kirmizi ya da pembe renkte oluyor. Sirtin icinde bir kas oldugun icin hareketsiz olan bonfile cok yumusaktir, yagsiz ve lezzetli. Kalin kesilir ve az pisilirse lezzetini kaybetmiyor.


T-Bone Steak




  Bonfile ve kontrifilenin birlikte bulundugu kisim. Ozellikle izgarasi harika oluyor.


Dry Aged New York Steak



  Dry Aged filetodan hazirlanan kontrifile dilimi. Mangal ya da dokum tavada yapilan izgarasi lezzetli et yemek isteyenler icin bicilmis kaftan.

Sut Dana Antrikot


  Dort ile oniki numarali kaburgalar arasinda, kemiginden siyrilmis, lezzetli ve sulu et.

Sut Dana Bonfile



  Sirt kemiginin  ic kisminda yumusak bir et. Izgarasi harika oluyor, bir de deniz tuzu kullanirsaniz en iyi sonucu yakalarsiniz.


Sut Dana Incik



  Bir numarali kisimdan cikan bu kemekli parca ozellikle haslama ve firin icin ideal. Kemik icindeki ilik eriyerek yemege lezzet veriyor.


1 yorum:

  1. Güzel paylaşım, ellerine sağlık sayende bizde küçük birer gurme olacağız bu gidişle! :)

    YanıtlaSil