Kemikli antrikot da denebilir. Hayvanin sirt kismi ve en lezzetli yeri...Yaglar etin isin islemis ve canli kirmizi renkteyse hic dusunmeden alabilirsiniz.
Bonfile
Bir hayvandan iki bonfile cikiyor. Iyi bonfile irice ve canki kirmizi ya da pembe renkte oluyor. Sirtin icinde bir kas oldugun icin hareketsiz olan bonfile cok yumusaktir, yagsiz ve lezzetli. Kalin kesilir ve az pisilirse lezzetini kaybetmiyor.
T-Bone Steak
Bonfile ve kontrifilenin birlikte bulundugu kisim. Ozellikle izgarasi harika oluyor.
Dry Aged New York Steak
Dry Aged filetodan hazirlanan kontrifile dilimi. Mangal ya da dokum tavada yapilan izgarasi lezzetli et yemek isteyenler icin bicilmis kaftan.
Sut Dana Antrikot
Dort ile oniki numarali kaburgalar arasinda, kemiginden siyrilmis, lezzetli ve sulu et.
Sut Dana Bonfile
Sirt kemiginin ic kisminda yumusak bir et. Izgarasi harika oluyor, bir de deniz tuzu kullanirsaniz en iyi sonucu yakalarsiniz.
Sut Dana Incik
Bir numarali kisimdan cikan bu kemekli parca ozellikle haslama ve firin icin ideal. Kemik icindeki ilik eriyerek yemege lezzet veriyor.
Güzel paylaşım, ellerine sağlık sayende bizde küçük birer gurme olacağız bu gidişle! :)
YanıtlaSil